Especial Esport i benestar: Qui va dir que entrenar diàriament és avorrit?

Ja està arribant la tardor i és moment de reprendre la rutina i de posar novament el nostre cos en moviment. El mes d’octubre et presentem aquest especial perquè triïs l’activitat esportiva que més t’agradi. Des d’entrenaments tradicionals, com ara gym localitzada, fins al més actual, el CrossFit i Afro Dancei. Para atenció a les següents recomanacions.

CrossFit

Malgrat que es va fer popular fa alguns anys, molts continuen triant en l’actualitat aquest esport per a la seva rutina esportiva. Es tracta d’un entrenament funcional, d’alta intensitat, que combina potència, flexibilitat, força, resistència, agilitat i coordinació.

Com és una classe de CrossFit?

Alguna vegada has sentit parlar sobre el Warm up? Es tracta d’una rutina d’escalfament. És la preparació prèvia per a posar en marxa el cos. Es realitzen petits circuits per a elevar les pulsacions i fer que el cos entri en calor progressivament. També s’utilitzen altres noms com ara Skill, que fa referència a l’habilitat, a la tècnica emprada per a un exercici en concret, el Strength, que és el treball de força que es realitza, el WOD (Workout of the day), que és l’entrenament del dia, el qual generalment s’explica en la pissarra. Finalment, el Cool down, que és una rutina amb exercicis de relaxació i estirament.

Vols saber més?

-TOTES les persones poden practicar aquest esport, més enllà de la seva edat i de les seves condicions físiques, ja que el coach haurà d’ajustar l’entrenament al teu estat físic, fins que aconsegueixis arribar al nivell que necessitis. El CrossFit et permetrà realitzar moviments que mai hauries pensat.

– T’aprimes practicant CrossFit? No existeixen receptes màgiques, però, si combines l’entrenament amb una bona alimentació, perdràs greix i guanyaràs massa muscular.

-Augmenta el teu rendiment. Observaràs els resultats al cap de pocs dies. A mesura que aprenguis la rutina, l’exercici que feies en 5 minuts, als dies següents ho faràs en menor temps.

Cycling virtual

Es tracta d’una activitat d’un intens treball cardiovascular, que es realitza pedalant al ritme de la música sobre una bicicleta estàtica, sense la presència física d’un instructor. Són classes dirigides a través d’un sistema audiovisual, que es projecta sobre una pantalla.

Spinning

És una activitat, que també es realitza sobre una bicicleta estàtica, en la qual es treballa, sobretot, les cames i glutis. A través d’exercici aeròbic i cardiovascular es perd pes, es tonifiquen els músculs i es millora la resistència. Es poden cremar 700 calories en practicar-lo.

Funcional – Localitzada

El funcional és un dels entrenaments esportius més efectius. Combina una rutina d’exercicis adaptats a les necessitats personals, útils per a qualsevol persona, sigui o no esportista, que busca desenvolupar la intel·ligència del moviment humà. Es diferencia de l’entrenament tradicional, perquè persegueix un objectiu útil. El cos es treballa de manera conjunta, no de manera aïllada, i la musculatura es posa en moviment, a través de la imitació.

La gimnàstica localitzada és una de les més practicades, ja que aporta importants beneficis, com ara modelar la figura, enfortir els ossos i els músculs en general. És una rutina d’entrenament, en la qual s’apliquen exercicis específics, segons la zona del cos que es desitja exercitar. És una opció perfecta per a aquells que desitgen baixar de pes, tonificar la musculatura o tenir un estil de vida molt més actiu i saludable. A més, ajuda a combatre l’estrès, millora la flexibilitat i no existeix límit d’edat per a poder practicar-la.

Musculació – Aparells

L’entrenament amb aparells mai passa de moda, ja que aquesta pràctica ajuda a tonificar i modelar totes aquelles zones del cos on tens més flaccidesa, proporcionant un augment de la massa muscular. Pots treballar amb diferents pesos, d’acord amb la zona que vulguis marcar. La pràctica ha de ser supervisada per un instructor, qui s’encarregarà de confeccionar un pla a la teva mesura, per a evitar qualsevol tipus de lesió, fins que aprenguis la rutina.

Pilates

Si vols oblidar-te del mal d’esquena o simplement millorar la teva postura, el Pilates és d’una de les millors opcions. És un mètode d’entrenament físic i mental, creat a començament del segle XX per Joseph Hubertus Pilates. L’entrenament busca aconseguir l’equilibri entre cos, ment i esperit. Es basa en sis principis essencials: concentració, control, centralització, precisió, fluïdesa i respiració. La pràctica s’enfoca en el treball de la correcció postural, per a augmentar la força i la flexibilitat s’utilitzen: el reformador, el barril, la cadira i el trapezi. Es poden practicar dos tipus de Pilates, a terra o en un matalasser, i el Pilates amb màquines o també anomenat Pilates Reformer.

Gym + Dansa
Afro dance

Deixa’t portar per la música africana i aprèn un dels ritmes afros més avantguardistes dels últims temps. Ja ha arribat a Andorra l’afro dansi, una disciplina artística que combina el ritme i el moviment. Un estil que aporta alegria i que ajuda a controlar el cos i l’expressió. D’altra banda, et permetrà controlar les teves emocions, millorar la postura, estimular la teva creativitat, alliberar-te de l’estrès i de les preocupacions diàries.

Zumba tradicional i Zumba® Toning

Mou el teu cos al ritme de la música llatina i perd pes ràpidament. La zumba és una de les disciplines esportives més triades durant els últims anys. Mescla diferents ritmes llatins (salsa-merenga-flamenca-bachata-entre altres) amb exercicis aeròbics, focalitzats en la tonificació del tronc, els braços, les cames, l’esquena i els glutis. En l’actualitat, es practiquen almenys vuit tipus de zumba: Zumba Gold, Zumba Gold-Toning, Zumba Step, Aqua Zumba, Zumba Kids, Zumba Sentao, Zumba Circuit i la Zumba Toning. Aquesta última és de les més destacades. Combina l’exercici aeròbic amb entrenament de força, afavorint la pèrdua de calories. En les classes de Zumba Toning s’utilitzen els Toning Estics, que són pesos lleugers, que ajuden a tonificar zones específiques com ara els braços, abdominals i cuixes, modelant el cos mentre et diverteixes al ritme de la música.

Pole Dance

És un ball sobre una barra, l’origen de la qual es remunta als anys 80, no obstant això, en l’actualitat ha anat guanyant cada vegada més adeptes, ja que forma part de l’oferta esportiva d’alguns gimnasos i centres esportius. L’element principal sobre el qual es treballa és la barra vertical fixa, en la qual es practiquen coreografies aguantant el mateix pes del cos amb l’ajuda d’una extremitat. Combina dansa i acrobàcia. Totes les postures i moviments exigeixen flexibilitat, força, equilibri i resistència. En una sessió de Pole Dance pots cremar, de 400 a 800 calories per dia. Atents! No és una disciplina només per a dones, sinó que també els homes poden practicar-la. D’una banda, promou l’apoderament del cos femení i reconeix també la sensualitat del cos masculí. El gènere transcendeix més enllà de l’esport, art o disciplina.

andorra a taula