Mònica Sanjuan “La medicina estètica és salut”

Mónica Sanjuan és doctora, especialitzada en medicina estètica i està al capdavant del Skin Clinic Advance Medical Spa by Júlia, des de fa alguns mesos. Mitjançant el seu treball, ajuda a tots aquells pacients que arriben al seu consultori amb ganes de fer un canvi o millorar determinats aspectes estètics. Considera que la medicina estètica permet millorar aspectes externs, que repercuteixen en el benestar intern i la salut en general. Perquè si un està bé per dins, això es reflecteix per fora, assenyala la doctora. Avui, ens explica quins són els tractaments i els cuidats de la pell que hem de tenir en compte per a afrontar l’hivern i que podem trobar al seu centre.

Fotos: César De Pablos
 Què és el més bonic de la feina que desenvolupes al Centre?

El més bonic d’aquesta feina és poder ajudar a les persones que arriben a la clínica a demanar ajuda per a millorar el seu aspecte. Aquest sector de la medicina aporta benestar i moltes coses positives.

 Si haguessis de definir la bellesa, quina seria la teva definició?

La bellesa és la constitució de diversos elements. Bellesa són moltes coses, no només és el que veus, sinó el que ets en general. Si et veus bé per fora, segur que estaràs més bé interiorment. El més important és sentir-se bé amb un mateix i aconseguir el benestar intern.

La bellesa és salut?

Sí. Canviar l’aspecte físic, el teu exterior, ajuda molt a millorar el teu interior. El fet de sentir-te bonica per dins, es reflecteix externament i en el teu benestar en general.

Quant diu la nostra pell de nosaltres? Pot reflectir les nostres emocions o el nostre estat d’ànim?

Totalment, la nostra cara és el reflex de l’ànima i la pell reflexa tot, des del nostre estat d’ànim, les nostres emocions fins a patologies.

Per la teva experiència, qui es cuida més, els homes o les dones?

Cada dia es va igualant molt més. Quan vaig començar en el món de la medicina estètica, gairebé el 90% dels pacients eren dones, però ara l’home es cuida molt, gairebé al mateix nivell que les dones. Està molt ajustada la carrera.

 Tenint en compte el clima d’Andorra, quina cura hauríem d’aplicar a la nostra pell? Quina és la clau per a mantenir-la sana, vital i que no perdi fermesa?

El primer i principal és protegir-se del sol, mai sortir de casa sense protecció solar, fins i tot durant l’hivern, això és fonamental per a prevenir l’envelliment. Després, sobretot, és important la hidratació, ja que el clima d’Andorra, a l’hivern és molt sec, per la qual cosa la pell tendeix a estar més deshidrata. En la nit, és necessari realitzar la rutina habitual d’hidratació, aplicar retinol o retinoides, que ens ajuden a descamar i renovar la pell, i retarden la formació d’arrugues, disminueixen les taques i mantenen la qualitat de la pell. Si bé forma part de la rutina bàsica domiciliària, també es poden fer altres tractaments amb vitamines, àcid hialurònic, tipus booster, peelings químics, entre altres, que es poden realitzar en la nostra clínica.

Quina és la millor època de l’any per a fer un tractament facial?

Sempre depèn de la mena de tractament. Si et vols fer un botox o una reposició de volum, amb àcid hialurònic o una hidratació profunda amb booster o unes vitamines, es poden fer en qualsevol moment de l’any. També hi ha altres tractaments específics per a èpoques de sol, que requereixen anar més compte amb l’exposició solar, per això es recomana realitzar-los en èpoques de l’any on el sol no sigui tan fort.

Quins són els serveis i tractaments que ofereix la clínica?

Tenim diferents. A nivell facial són els més coneguts, com ara el botox, l’àcid hialurònic i els peelings químics. Amb l’avanç de la tecnologia, ens recolzem en l’ús de làser i altres aparells, que ens permeten realitzar tractaments no invasius, que aporten molt bons resultats i que són capaços de tractar les taques, reduir les arrugues fines, regenerar la pell, la formació del col·lagen, tancar els porus, i donar lluminositat, entre altres beneficis.

A nivell corporal tenim tractaments fantàstics i molt segurs. Utilitzem els millors productes del mercat. Tenim aparells d’última generació i màquines segures, que no comporten cap mena d’efecte secundari. Disposem del Coolsculpting, un tractament amb uns resultats similars a la liposucció, sense ésser invasiu. Es tracta d’una tècnica de crioteràpia que  treballa amb intensitat el greix localitzat. Aquest greix s’elimina a través del sistema limfàtic, mitjançant la via intestinal, renal i respiratòria. El resultat definitiu s’observa, entre 3 i 6 mesos.

A partir de quina edat es poden fer els tractaments?

Cada vegada més, en la medicina estètica es tendeix a tractar amb pacients joves, que anomenem millennials, que tenen entre 20 a 35 anys. Amb aquesta mena de pacients, en general, es treballa amb tractaments preventius per a retardar l’envelliment de la pell.

Ens podries explicar, què són els tests genètics i per a què serveixen?

Són proves que es poden realitzar mitjançant la saliva o la sang. Aquests estudis es fan en laboratoris i valoren els riscos de patologies tenint en compte els gens. Hi ha diferents tipus de proves genètiques, algunes per exemple detecten la predisposició a certes malalties com ara la diabetis, l’obesitat, el càncer, intoleràncies a medicaments, entre altres. Mitjançant el canvi de certs hàbits alimentaris, i altres tipus, es poden disminuir els riscos de patir aquest tipus d’alteracions, que comporta la càrrega genètica.

Què troba un pacient quan tria el vostre Centre? Què és el que marca la diferència respecte als altres?

Aquí intentem fer una valoració global del pacient i l’orientem, no només en el que el molesta,  sinó a nivell general. Per a nosaltres, la medicina estètica és salut. Per això, l’abordatge mèdic es realitza des de diferents punts, que van de dins cap a fora.

Estan preparant o tenen alguna promoció per a Nadal?

Per a Nadal farem un regal per a les nostres pacients que facin tractaments durant el mes de desembre. Rebran un peeling químic adequat al tipus de pell per a donar lluminositat al rostre.

Tractaments nous

 “Tenim un tractament de neteja profunda, no invasiu, molt complet, que dona molta lluminositat. Inclou neteja de pell, peeling i rejoveniment. El resultat és molt bo i perdurable en el temps. Aquest tractament té una excel·lent correlació entre qualitat i preu.

 També disposem d’un tractament corporal per a la cel·lulitis i la flaccidesa corporal anomenat Onda perquè treballa amb microones. És una tècnica que aporta molt bons resultats i, de cara a l’estiu, és una opció molt interessant.

 Finalment, vull recordar que fem administració de vitamines endovenoses, un tractament que afavoreix el nostre sistema immunitari, que en aquesta època és bo tenir-lo enfortit. Per a més informació es poden acostar al centre o consultar telefònicament”.

democrates 2023