Qui són els tres xefs que fan història a The Embassy?

Si hi ha alguna cosa que destaca notablement a The Embassy, això és, sens dubte, Chef’s Table, l’espai gastronòmic de primeríssima categoria que, a més de delectar els millors paladars amb la seva proposta culinària, serveix de “llar” creativa de tres grans xefs com ara Bernard Bach, Òscar Manresa i Romain Fornell; entre tots, sumen tres estrelles Michelin.

Bernard Bach

Bernard Bach, nascut el 1961, va rebre l’amor per la gastronomia com a herència. Originari del Tarn et Garonne, al sud-oest de França, va créixer a la cuina i va ser amb 13 anys quan va començar a servir taules al restaurant familiar L’Âtre. Ràpidament va sentir passió per la barreja de sabors i textures, i va saber que volia convertir-se en cuiner; dos anys més tard es va titular com el millor aprenent de la regió del Lot (França).

El seu talent el va portar a París, al restaurant amb estrella Chez les Anges, on va aprendre les bases i les exigències de l’ofici. Recolzat, animat i acompanyat per la seva dona Anne, van iniciar una volta per França a la cuina de molts restauradors amb estrella Michelin, com Jacques Chibois o Michel Trama, fins que el 1995 es va aturar a Le Belvédère de Porto-Vecchio (Còrsega), on va consolidar la seva cuina i el seu estil. Va ser allà, on dos anys més tard, va obtenir la seva primera estrella com a xef.

Xef Bernard Bach de The EmbassyEl 1999 va marcar un retorn als seus orígens, al sud-oest de França. Va reprendre amb la seva dona el restaurant Le Puits Saint Jacques a la localitat de Pujaudran, a 25 km de Tolosa, on, naturalment, va confirmar la seva estrella des del primer any. Vuit anys després, el 2008, el rigor, l’exigència, l’energia, la passió i la creativitat van tornar a ser recompensats, amb una segona estrella a la Guia Michelin.

El 2016, gràcies a les seves dues estrelles confirmades, Bernard Bach va ser seleccionat per representar l’esperit del sud-oest francès en el sí de la nova taula del president d’Airbus, Le Winkle Brown. Posteriorment, reforçat pel seu èxit, se li demanà que proposés el concepte per a un segon restaurant d’Airbus, Le Toucan.

El 2010, Bernard Bach va publicar el seu primer llibre, Les rendez-vous gourmands du Gers, amb 50 receptes de cuina clàssica actualitzades en les quals va destacar els productes locals, i cinc anys més tard va decidir llançar-se a un nou repte, amb la publicació de Bach à table.

Òscar Manresa

Òscar Manresa (1962) és un conegut xef i empresari barceloní, molt popular a la Ciutat Comtal per la seva relació amb la Boqueria. A aquest llegendari emplaçament ha dedicat el seu primer llibre, Mi Boqueria (Planeta Gastro), un retrat del que molts consideren el millor mercat del món a través dels ulls dels seus paradistes més coneguts.

Manresa va néixer a la Barceloneta, el barri de pescadors de Barcelona. Allà va començar a desenvolupar les seves habilitats com a cuiner. Abans de passar-se als fogons, però, el xef va ser executiu d’una multinacional del món de la informàtica i va regentar la seva pròpia escola de flamenc, una de les seves grans passions: el flamenc serveix com a banda sonora de molts dels seus restaurants i segueix sent una constant en la seva vida.

Xef Òscar Manresa de The EmbassyCansat de la vida d’avió i dels avatars de la tecnologia, Manresa va decidir fugir a llocs més càlids. El seu primer restaurant és ja un clàssic barceloní: La Torre d’Alta Mar. Aquest establiment, amb les millors vistes de la ciutat, va ser el seu primer refugi gastronòmic i tota una declaració d’intencions: la d’apostar sense embuts per una nova vida regida per la cuina. Després arribarien Casa Guinart (centenària institució de la Boqueria), 99, Homenaje, El Altar (una de les millors societats gastronòmiques de Barcelona), Kauai, Taberna Tío Carlos, Joël’s Oyster Bar, Casa Leopoldo (tota una institució del Raval) i Casa Tejada, aquests tres últims juntament amb el seu soci, el també xef Romain Fornell.

Recentment l’Òscar ha inaugurat, en solitari, el restaurant Spicy, un homenatge a la cuina asiàtica en ple centre de Barcelona, i ha constituït la seva pròpia fundació, per apropar els més desfavorits a la bona taula i donar-los el plaer de viure experiències úniques en qualsevol dels seus locals.

Romain Fornell

Romain Fornell va néixer a Tolosa, França, el 1976. El 1994 va ingressar a la prestigiosa Escola d’Hostaleria de Tolosa, on va ser escollit el Millor Cuiner Jove de Midi Pyrénées. Poc després va desenvolupar el seu aprenentatge professional a reconeguts restaurants francesos, com ara Les Jardins de l’Opera. El 1996 es va traslladar a Barcelona com a segon del restaurant La Maison du Languedoc Rousillon.

El 1997 torna al seu país per treballar amb Michel Sarran i, posteriorment, amb Alain Ducasse. El 2000 va obrir el restaurant Chaldette, a la Lozère, on va donar a conèixer el seu potencial creatiu; tot just un any després de l’obertura obté la seva primera estrella Michelin, convertint-se, amb només 24 anys, en el cuiner més jove en aconseguir-la.

Xef Romain Fornell de The EmbassyEl 2002 va tornar a Barcelona (on resideix des de llavors) per posar-se al capdavant del restaurant Diana de l’Hotel Ritz (actualment Hotel El Palace). El 2004 Diana va esdevenir Caelis, amb una filosofia pròpia i independent de l’Hotel. El 2005 Caelis va ser guardonat amb una estrella Michelin, el que va suposar per al xef erigir-se en l’únic cuiner francès en aconseguir una estrella a França i una a Espanya, i el 2006 va obtenir el Premi al Restaurant de l’Any, atorgat per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia. En els últims anys Romain Fornell ha incorporat als seus projectes gastronòmics Cafè Turó, Épicerie, Joël’s Oyster Bar, Casa Leopoldo i Casa Tejada, tots a Barcelona, els tres últims juntament amb Òscar Manresa.

El 2015 va ser nomenat Director Gastronòmic de tots els espais de restauració de l’Hostal de La Gavina de S’Agaró (Girona) i des de principi de 2017, coincidint amb el trasllat de Caelis a l’Hotel Ohla Barcelona, és el Xef-Director de tots els espais gastronòmics d’aquest hotel.

El març de 2018 Romain Fornell va recollir el premi com a millor xef de restaurant d’hotel en els European Hotel Awards 2018 by Références, i l’octubre Caelis és designat i guardonat com la meilleure table internationale, en el marc de la gala dels Trophées de la gastronomie 2018 celebrada a Lyon.

Al llarg de la seva trajectòria professional el xef ha participat en els principals esdeveniments culinaris del món, com ara, entre d’altres, el World Gourmet Summit Singapore, el World Gourmet Festival Bangkok, el Festival Montreal, la Rencontre Internationale de la Gastronomie Toulouse, o l’European Catering Cup de Lyon.