Can Manel torna amb un local de primera categoria

El nou Can Manel, ubicat a la plaça Rebés, núm. 5, esdevé un punt gastronòmic de visita obligatòria, a la parròquia d’Andorra la Vella. Amb un finestral panoràmic que dona visió tant a l’interior com a l’exterior com a l’interior del restaurant, el local estén una invitació a tots els visitants de la capital.

Fotos: César De Pablos

Carles Flinch i la seva família al Can Manel

Amb el nerviosisme característic d’un jove que es troba davant del seu debut com a professional de qualsevol disciplina esportiva, l’equip del nou Can Manel va encendre els fogons del “nou Ferrari”, la nova cuina oberta, de cara al públic, que té al xef Carles Flinch més enamorat que mai de la seva feina com a creador d’experiències delicioses. Malgrat tenir les emocions a flor de pell, la vetllada inaugural va ser tot un èxit!

El ciclista Joaquim “Purito” Rodríguez va ser un dels convidats a la inauguració del nou Can Manel

Purito Rodríguez i Jordi Troguet al Can Manel

El passat 16 de setembre, finalment vam ser testimonis del resultat final d’unes obres importants que es coïen a un dels locals de la plaça Rebés, al bell mig de la capital, on Can Manel escriu, des d’aleshores, una de les pàgines més importants de la seva història. Com cal en aquest tipus de situacions, Carles Flinch ho va voler celebrar amb totes les persones que van ser part de la consecució d’aquest somni.

Carles Flinch cuinant al Can Manel
La tradició i la modernitat s’hi ajunten

No és exagerat dir que el xef Flinch ha elevat el nivell de Can Manel des que va prendre la paella pel mànec, ja que la seva visió, marcada per un innegable sentit de la identitat, li ha permès mantenir vigents àpats tan autòctons de casa nostra, com ara els cargols a la llauna, un plat de muntanya que ningú va deixar de provar del menú degustació presentat a l’obertura de l’establiment, tot i que va haver-hi algú que es va deixar atrapar pels sabors i textures de la fideuà, el risotto, les broquetes de vieira, gamba i pop; les torradetes de foie o la coca de recapte i tonyina.

Cargols a la llauna al Can Manel

René, ajudant de cuina del restaurant, va celebrar el seu 22è aniversari. El jove fa tres anys hi treballa amb ells

René i Carles Flinch

En convertir-se en un dels quatre ambassadeurs de l’excellence de Barons de Rothschild, al Principat d’Andorra, naturalment no hi va faltar la delicadesa i la sofisticació d’aquest xampany, que va ser capaç de captivar tots els convidats, la majoria atrapats per una inconfusible atmosfera de celebració.

Si bé els àpats van ser dignes de tota mena d’elogis per part dels comensals, el xef Flinch també va rebre els comentaris positius sobre el modern disseny que llueix el restaurant, ja que, combinant textures de roca i fusta, manté el toc tradicional que caracteritza la seva gastronomia, però sense deixar de banda tots els elements estètics i tècnics que fan possible escalar un esglaó més en la recerca de la qualitat. “Sembla un restaurant Michelin”, deia una convidada, i de debò ho creiem així.

Convidats al Can Manel

De fet, alguns col·legues de professió del Carles “estan encantats” amb la cara refrescada de Can Manel. “Els que han pogut veure el local, diuen que estan encantats i que em desitgen el millor, però que és un restaurant que causa enveja sana, ja que és molt modern i la cuina oberta és un encert”, manifestava el xef.

Agraïment als implicats

L’empatia i entrega de tot l’equip del Can Manel va treure els aplaudiments dels convidats, entre els quals, a banda de familiars i amics íntims del Carles Flinch, figuraven els responsables de Grup Rull, Comercial Gamor, Tapisseria Bigordà, Fito Vidrier, Bomar, Àngels Flors, Cromàtic Comunicació Visual, Orteu Riba Arquitectes, Tot Decoració, Carrota, Auxini, Instal·lacions Integrals, Floppy Informàtica i TPB, tots ells, en el seu sector, implicats d’alguna manera en el meticulós disseny i construcció del nou restaurant. Ramon Rossell, propietari de l’edifici on s’ubica el local, també va ser-hi present, i va obsequiar els presents amb un espectacular recital de saxòfon.

Convidats al Can Manel
Un altre punt de partida

Quan el Carles i la resta de l’equip encara s’estan acostumant al seu “Ferrari”, la clientela ha començat a tocar la porta tot just l’endemà de la inauguració. D’aquesta experiència, el xef valora que “el primer servei m’ha demostrat que la gent estava molt contenta i els hi agraden molt els àpats. Hi ha una molt bona disposició per part de tothom, ja que hi veig que la gent està molt a gust amb la nova ubicació i tots estan agraïts per la millora qualitativa que comporta aquest pas”. Només el temps ens dirà cap a on anirà aquest vaixell salpat el 1979, però esperem que arribi allà on el seu capità ha traçat el rumb.