Caiguda dels cabells? Busquem solucions

Encara que durant els mesos d’hivern el pèl cau molt més que altres mesos, els experts ja avisaven que el problema seria encara pitjor el 2021; és temps de caiguda estacional. Però enguany colpeja doblement, a conseqüència de l’estrès afegit pel coronavirus. Toca extremar precaucions i, a més de recórrer a tractaments específics, revisar l’alimentació.

Per enfortir la cabellera, gestos tan senzills com realitzar-te massatges al cuir cabellut, desenredar-te el cabell abans de rentar-lo o evitar les tovalloles aspres, a l’hora d’eixugar-lo, són els trucs amb els quals trobaràs menys quantitat de cabell al raspall. No obstant això, si el que necessites és una ajuda més potent, descobreix aquestes 14 fórmules fortificants amb les quals podràs presumir de cabellera en pocs mesos.

La manca de certes vitamines pot provocar la caiguda de cabell?

És una de les preguntes generalitzades. La manca de certes vitamines i oligoelements pot provocar certes caigudes de cabell. Entre les vitamines i oligoelements el dèficit provoca caigudes puntuals de cabell. I, perquè no et faltin, te les mostrem:

El ferro – La biotina – Vitamina D. Vitamina B6 –  Vitamina B12 –  Magnesi –  Zinc –  Coure – Àcid fòlic.

Què cal fer per aturar o prevenir la caiguda dels cabells?

Hi ha certs hàbits diaris que ens poden ajudar a prevenir la caiguda capil·lar:

1. Raspallar els cabells. Estimula la circulació sanguínia amb el massatge que es fa en el cuir cabellut.

2. Rentar el cabell amb xampús adaptats al nostre tipus de pèl. Un xampú inadequat, que ens porti a maltractar el pH del cuir cabellut, provocarà dermatitis seborreiques amb gran quantitat de greix. Això portarà a una miniaturització dels cabells produïda senzillament perquè la glàndula sebàcia és molt més gran, consumeix molta més sang i nutrients, i li roba al fol·licle pilós, amb el que acaba quedant-se un pèl més miniaturitzat, més feble, que es pot acabar perdent per manca de nutrició i oxigen.

3. Exfoliar el cuir cabellut. Ajuda a eliminar residus, cèl·lules mortes i afavoreix l’oxigenació.

4. Seguir una alimentació adequada, complir amb les hores de son i prendre’s la vida amb més filosofia.

5. Rentar els cabells quan estan bruts. Els residus acumulats a la base dels cabells fan que, l’ancoratge d’aquest al cuir cabellut, pugui ser més feble i es desprengui amb més facilitat.

6. Tenir cura de l’ús de planxes i assecadors. Fer-los servir mitjançant estirades pot fer que la fibra capil·lar es desprengui.

Stronger Hair Serum de Lazartigue

Com la gran majoria de productes creats per enfortir el cabell, aquest sèrum no s’aplica a les puntes sinó en el focus del problema: el cuir cabellut.

Phytolium Xampú Tractant Fortificant de Phyto

Una superfórmula específicament creada per a homes i dones que pateixen de caiguda crònica. Conté extracte de rooibos, conegut per les seves propietats estimulants.

Hair Regenerator de Nuggela & Sulé

La Maca Andina és l’ingredient estrella d’una llista d’actius, oligoelements i vitamines del grup B (B5, B3, B6 i B7), pensats per regenerar el cabell.

Sèrum Fortificant Anticaiguda de Klorane

La fórmula d’aquest sèrum ha estat creada per combatre la caiguda ocasional del cabell, com per exemple, durant les estacions de més fred.