Els sabors de les muntanyes i del Japó s’uneixen al Gohan Yama

Si alguna vegada has pensat com seria fusionar la gastronomia japonesa amb la cuina de muntanya, a Gohan Yama trobaràs la resposta que tant estaves esperant. Després de la seva exitosa inauguració, el nou establiment, ubicat a Andorra la Vella, continua causant furor entre turistes i residents.

Fotos: Gohan Yama

Amb una experiència positiva prèvia, a la Costa Brava, a la localitat de Platja d’Aro, el grup Gohan Sushi va apostar per apropar els sabors asiàtics al públic andorrà, amb la recent obertura del restaurant Gohan Yama, un local únic i càlid, amb un estil modern i fresc, on la gastronomia de muntanya i japonesa convergeixen en plats exquisits.

Carn amb cervesa japonesa al Gohan YamaLa saviesa dels mestres culinaris orientals ja ha estat prou provada al llarg de les últimes dues dècades, producte de l’acceleració de la globalització, un fenomen que ha permès l’auge de la cuina fusió i la combinació de tècniques, ingredients i sabors, abans pensats com a incompatibles. Gohan Yama va aterrar a Andorra, precisament, per a trencar amb aquesta premissa i oferir una gastronomia d’alt nivell.

Així com Gohan Umi –aquest és el nom del restaurant a Platja d’Aro– fa menció del mar a través de la paraula japonesa “Umi (海)”, la paraula “Yama” (山), que significa muntanya, dona nom a l’establiment ubicat a l’avinguda Dr. Mitjavila, núm. 36, a tan sols dos minuts del centre comercial Illa Carlemany. A la seva carta, que incorpora opcions, tant per a celíacs com per a vegetarians, hi trobarem els famosos uramakis dragon o strawberry, elaborats amb la fina tonyina blue fin (aleta blava).

Detall decoratiu del Gohan YamaTanmateix, es pot degustar les gyozes principat, farcides de vedella, bacon fumat i bolets, amb l’exquisida salsa especial Gohan. Però, si t’estimes més els gua baos o els fideus, Gohan Yama posa al teu abast una àmplia varietat de propostes que podràs acompanyar amb caves i xampanys; vins rosats, negres i blancs; cerveses i altres begudes de la teva elecció.

Per a continuar guanyant fidels seguidors, Gohan Yama presentarà pròximament una nova carta, encara més adaptada als gustos i preferències del públic local. D’altra banda, els showcooking –preparació de plats davant dels clients– tindran més protagonisme, mentre que el servei de càtering serà un altre prestació, que es podrà reservar a través del correu catering@gohan.es.

Tartar de tonyina a Gohan Yama