Especial Compra Proximitat: La Gastronomia com a motor de la marca Andorra

En un moment en què és imprescindible impulsar la marca Andorra per ajudar a mantenir el nostre teixit productiu, seria important recordar que molts empresaris del país, ja porten molts anys d’esforç per a recuperar, millorar o introduir productes autòctons.

RAMADERIA
CARN DE QUALITAT

En l’àmbit de l’alimentació podem destacar diferents sectors, que s’han convertit en la punta de llança dels nostres millors productes. La producció ramadera va apostar des del 1999 per produir carn de qualitat i pel cultiu de diferents productes propis. Ramaders d’Andorra S.A., es dedica a la promoció i la comercialització de la carn de bestiar, criat i engreixat en explotacions ramaderes ubicades al país, que assegura al consumidor una carn de qualitat superior, garantida i certificada, anomenada Carn d’Andorra.

POLTRAND

També la carn de poltre ha experimentar un creixement meteòric en els últims anys, de la mà de l’empresa familiar Poltrand, una carn molt saludable i nutritiva que es caracteritza pel color rosat, per ser tendra, per ser pobre en greixos, pel seu alt valor proteic, per la seva gran riquesa en vitamines i minerals i per la quantitat de ferro que conté, així com pel seu contingut en Omega 3, és baixa en calories, es pot comparar amb la carn de conill o pollastre. També ofereixen la possibilitat de rebre a casa carn de poltre, bou i vedella, de la màxima qualitat. A banda de servir als restaurants, Poltrand té un eficient servei a domicili a tot el Principat.

ELS ESCAUBELLS

Els embotits Els Escaubells, fets a Andorra amb productes de qualitat del país, es fabriquen artesanalment a Andorcarn. El negoci el va crear Antoni Santacreu el 1970, tot i que ja tenia carnisseria a Andorra des del 1951. Avui, l’empresa segueix regentada pels fills del fundador. Els Escaubells neixen el 1982, amb l’objectiu de diversificar l’activitat de l’empresa, i el  juny del 2013 obtenen l’autorització del Govern d’Andorra, de fer us del segell oficial  “Andorra recepta tradicional”. Entre les seves excepcionals elaboracions destaquem: la llonganissa, l’espetec, els Bulls, la donja, el pa de fetge, les botifarres o la bringuera, tots els productes eleborats amb carn de primerissima qualitat.

CAL JORDI

Des del poblet de Ransol, Cal Jordi ofereix una producció d’embotits artesans tradicionals de primera qualitat, elaborats a partir de matèries primeres autòctones, totalment naturals, sense conservants i colorants i al seu punt just de condimentació. A descobrir, sens dubte: la llonganissa; els bulls de fetge, de carnetes, de llengua o de ronyó; la botifarra blanca o negra; la donja i la bringuera.

CAN SONA

Ous de gallines alimentades amb gra certificat ecològic de blat, pèsols, sègol i civada. També cultiven llegums i horta de temporada. A Les Pardines de Fontaneda.