La 4a edició de la Rider 468 Andorra 2020 venç obstacles

El passat 17 i 18 de juliol, es va dur a terme la quarta edició de la Rider 468 Andorra 2020, organitzada per Penya Motorista l’Esquirol, amb el suport de la Federació Motociclista d’Andorra, i amb el Comú d’Andorra la Vella i el Govern d’Andorra com a patrocinadors principals. L’edició 2020, a diferència d’anys anteriors, es va realitzar íntegrament per les carreteres del nostre país.

La jornada del divendres va acollir l’arribada dels motoristes, on se’ls va brindar la informació pertinent al protocol de seguretat sanitària, mentre que, el dissabte 18, a les 7.00 hores, va arrencar, a tot motor, la Rider 468. Es preveia una participació de cent persones, però a causa de situació sanitària d’Espanya i voltants, molts dels participants provinents d’aquest país, no van poder fer acte de presència.

La crisi sanitària, provocada per la Covid-19, va fer que en aquesta ocasió la marxa moto-turística Rider 468, que normalment realitza recorreguts que inclouen Andorra, França i Espanya, tingués lloc exclusivament al Principat. Els motoristes van realitzar una ruta de 353 quilòmetres. Un viatge en el qual els amants de la motocicleta van poder gaudir del meravellós paisatge que ofereix el nostre país.

La Penya Motorista l’Esquirol és un grup de socis i amics andorrans, que organitza sortides amb moto pels voltants d’Andorra, França i Espanya, durant tot l’any. En aquestes sortides es preparen rutes, parades amb visites i bona gastronomia.

En aquesta quarta edició, la Rider 468 es va haver d’ajustar a les mesures sanitàries imposades pel Ministeri de Salut. Per aquest motiu, les motos només podien sortir de dues en dues i respectant un interval d’almenys, 30 segons. El tradicional sopar, que realitza la Penya Motorista l’Esquirol també va patir conseqüències, modificant-se el seu format. La comissió organitzadora va lliurar a cada participant un tiquet, que van poder utilitzar en diferents restaurants del centre d’Andorra la Vella, per a gaudir de l’exquisida gastronomia del Principat. A més, la inscripció a l’esdeveniment incloïa descomptes en restaurants, allotjaments i descomptes en botigues que comercialitzen material de motos, entre altres.

D’altra banda, els més petits també van poder gaudir de la jornada, ja que es va instal·lar un circuit exclusiu de motos elèctriques, a l’aparcament de Prada Casadet, des de bon matí i fins a les 18 hores del dissabte.

Cal ressaltar que, tots els inscrits van participar en el sorteig d’un escúter elèctric.