Cellers d’Andorra: pioners en la producció de vi d’altura

Si el món del vi, en l’àmbit internacional, ha experimentat un fort creixement en els darrers anys, a casa nostra no ha estat una excepció. Els nostres cellers sorprenen amb les seves referències de vi d’altura i assoleixen, any rere any, unes cotes de qualitat impensables uns anys enrere.

Borda Sabaté 1944, Casa Auvinyà, Casa Beal i el Celler Mas Berenguer, són una realitat en el món de la viticultura, gràcies a l’esforç d’aquests productors que han apostat per fer uns vins de qualitat, que ja comencen a triomfar en certàmens internacionals i han estat mereixedors de diferents guardons, no només per la seva gran qualitat, sinó també per la seva personalitat, que els diferencia de la resta, ja que solen ser més aromàtics i frescos que la resta de vins.

Borda Sabaté

Vins ecològics certificats, fets a Sant Julià de Lòria, a les feixes del solà de la Muxella a prop de 1.200 m d’altitud. El Celler Borda Sabaté es va fer amb dos prestigiosos guardons, al Concurs Mundial des vins extrêmes CERVIM 2019, celebrat a Itàlia. El primer va ser per a l’Escol 2010, que va ser escollit com a millor vi del concurs o millor vi extrêm d’alçada del món i, el segon va ser, una medalla d’Or, per al Torb 2015. Tot un èxit, no només pel Celler andorrà, sinó també per a la parròquia de Sant Julià i pel país.

Cellers Borda Sabaté
Casa Auvinyà

És un una marca que s’ha consolidat en la producció i elaboració de vins d’Andorra amb molta personalitat i excel·lents valoracions per part dels sommeliers, així com alguns premis en reconeixement a la seva qualitat. Recordem que les seves vinyes es troben a 1.200 m d’altitud el què, juntament amb els diferents ceps emprats, aporten el segell inconfusible a la seva producció. El celler ofereix visites guiades i tasts amb reserva prèvia.

Casa AuvinyàCasa Beal

Casa Beal és el nom de la bodega de la família Visa-Tor, que va iniciar la seva activitat el 1988 i el 2006 ja va elaborar el primer vi, a Andorra, del segle XXI, amb el nom de Cim del Cel, un vi blanc de la varietat gewürstraminer. És ideal per acompanyar foie i formatges cremosos, fresc, aromatitzat i amb un color groc amb reflex verdós, que aporta aromes intensos a fruites exòtiques i un toc floral amb fons especiat. Un vi molt apreciat internacionalment.

Cellers Casa Beal
Mas Berenguer

Al Pui d’Olivesa, a Sant Julià de Lòria, el Mas Berenguer elabora vins segons les tradicions agrícoles centenàries. Vi escumós, Tancat Roquefort i Mas Berenguer, tres propostes a descobrir. També gaudeix d’unes instal·lacions molt modernes i funcionals, en un entorn majestuós, amb cims imponents i aigua cristal·lina, que confereixen a les seves vinyes un caràcter especial.

Celler Mas Berenguer

democrates andorra