El celler d’Auvinyà, vins amb personalitat

De la mà, d’Esteve Tor, Elena Clemente, Martí Magrinà i Cristina Tor, el celler d’Auvinyà produeix uns vins amb una personalitat molt marcada: Evolució Pinot Noir,  Evolució Syrah, els primers vins negres monovarietals d’Andorra, i el vi blanc Imagine Blanc de Neu, elaborat amb Albariño, Viognier i Pinot Gris.

Vinyes del Celler d'AuvinyàEl celler es va endur el primer guardó amb l’Evolució Pinot Noir 2013, que es va fer amb una medalla de plata al Concurs Internacional de Vins Bacchus de Madrid. Després va arribar un premi Commended al concurs de Londres, l’IWC 2016, per a l’Evolució Syrah 2013 i una medalla d’or obtinguda per l’Imagine 2014 Blanc de Neu, al mateix concurs. No és la primera vegada que aquests vins reben premis ja que des de l’anyada  2011 van començar a ser molt ben qualificats als concursos internacionals.

El Celler del Pirineu distribueix els vins d’Auvinyà al Principat

Les vinyes de Casa Auvinyà, situades al poble del mateix nom, es troben a 1.200 m d’altitud, a la vessant del bosc de la Rabassa. El celler ofereix visites guiades d’enoturisme amb reserva prèvia. La visita s’inicia amb un passeig per les feixes i els costers, entre els ceps, per continuar amb el celler i la sala de fermentació amb dipòsits de ciment i les sales de guarda i tast, que evoquen l’ancestral tradició agrícola i el respecte a la terra.

Celler d'AuvinyàEl celler proposa el Tast de Neu, que comporta una visita a les vinyes i al celler, amb degustació de vi blanc; el Tast Inspiració, també amb visita a les vinyes i al celler amb degustació de dos vins, un de blanc i un de negre, i taules de formatges i embotits dels Pirineus o el Tast Expressió, en què després de la visita es degusten els tres vins que elabora el celler, més una taula de selecció de formatges i embotits dels Pirineus, per acabar amb dolços gurmets.

El Celler del Pirineu, un establiment propietat de la família, distribueix aquests vins al Principat i ha encetat una nova etapa amb la seva vessant de vinoteca, proposant degustació de vins acompanyats d’embotits i formatges dels Pirineus.