LaVey, la veu de la nova generació del rap andorrà

A l’edat precoç de 13 anys, Ramon Seco va descobrir que el rap i el freestyle eren la seva passió. Amb 26 anys, sota el nom artístic de LaVey, el raper encara dos projectes discogràfics per a principis del 2022.

Es podria associar el nom ‘LaVey’ amb Anton Szandor Lavey, el ‘Papa Negre’, i no s’estaria cometent cap error. El cognom de fundador de l’església de Satanàs, autor de la Bíblia Satànica i també cantant ha servit com a inspiració per batejar el raper andorrà que, actualment, dona un altre significat a un nom molt controvertit.

 

Fora de l’escena del rap, LaVey és un jove de 26 anys que estudia Emergències Sanitàries a Alacant, ciutat en la qual “no estudio res a veure amb la música, però sí que estic allà per la música. Precisament, a Alacant, ha trobat l’impuls necessari per tirar endavant una carrera musical que va començar a partir de la curiositat de les batalles de freestyle, a l’edat de 13 anys, que li van permetre desfogar-se i expressar els seus sentiments en moments especialment difícils.

Llegendes internacionals com Eminem, o Violadores del Verso, en el cas del talent espanyol, han servit com a motivació perquè LaVey estigués convençut “d’anar a complir tots els objectius i que res t’ho impedeixi”, ja que, si bé reconeix que sempre hi haurà qui et doni un cop de mà, mai no hi faltaran els detractors. “Que hi hagi algú que em digui que no puc fer alguna cosa, és una motivació extra”, assenyala. I és que, a través de les seves poderoses lletres, LaVey aconsegueix una relació d’empatia o de proximitat amb la seva audiència.

Les enyorances i els records, les vicissituds i la pèrdua de persones estimades són l’eix temàtic de la majoria de les seves cançons amb les quals, reconeix, no és capaç d’arribar a tothom però sí als indicats. “En el moment en què algú et diu que alguna cançó li ha tocat o que li encanta, sento una plenitud absoluta per un instant”, expressa l’artista, qui es defineix com a una persona pacífica i respectuosa dins d’un gènere musical envoltat d’estereotips i prejudicis.

“En el moment en què algú et diu que alguna cançó li ha tocat o que li encanta, sento una plenitud absoluta per un instant”

“No podem pagar justos per pecadors”, recorda LaVey, qui no fa distinció entre gèneres musicals o estils artístics. “Mentre la música et faci sentir alguna cosa, sigui alegria o tristesa, serà positiva”, emfatitza aquest músic que ha passat per diferents escenaris de festes majors, tant a La Seu d’Urgell com al Principat d’Andorra, així com al Festival d’Activitats Alternatives ‘Alpha Space’, celebrat a Escaldes-Engordany.

De moment, amb els primers instants del 2022 corrent, el jove raper està enllestint un LP de set cançons que podria veure llum el pròxim febrer, així com un EP de quatre temes una mica més comercials, amb la mirada posada en “seguir fent el més m’agrada”, però amb el somni intacte d’arribar a viure del seu talent musical.